dimecres, 28 d’abril del 2010

Concurso de Clipmetratges: "El teu punt de vista pot canviar el món

El principal premi el van guanyar dos noies joves, que formaven part d'un trío de creadors

Dijous 25 de març 2010: Festa final del II Concurso de clipmetratges de Mans Unides a CaixaForum


Els cineastes Jaume Balagueró i Santiago Zannou van lliurar els premis als millors vídeos sobre pobresa i medi ambient
La popular actriu del Polònia, Agnès Busquets va presentar una gala en què es van projectar els vídeos finalistes i es van combinar actuacions musicals i denúncies de les causes de la pobresa i del canvi climàtic.
Els membres del jurat van destacar l'alt nivell de les obres presentades
Roser Biel, Lluís Siñol i Marta Biel, amb el vídeo "Lluitem" han estat els guanyadors de l'II Concurs de Clipmetratges
"El teu punt de vista pot canviar el món" organitzat per Mans Unides, premi que van recollir de la mà del director de
cinema jaume Balaguero, que com a president del jurat, elogi la qualitat, la creativitat i l'enginy d'aquest vídeo, en què els autors van crear una ciutat costanera en miniatura i filmar tots els canvis. Com a premi s'han portar un complet equip de vídeo professional Sony.
El premi Spanair que consistia en un viatge a Gàmbia, es el portuguès Camilo Reina Soto, per "No et mengis el món", una veritable mostra de creativitat en un minut que va resultar guanyador per la votació popular per Internet. Francisco Pradilla Barrero per "Història d'una mà i Eco FIGTHER", va guanyar el premi especial del jurat que consistia en un equip professional edició de vídeo d'Adobe. Tant Santiago Zannou, el director de cinema premiat amb un Goya per "El Truco del Manco", com Jaume Balaguerò, director de "Rec2" van elogiar als autors com a "veritables creatius i futurs realitzadors que podrien dedicar-se al cinema".
En la categoria especial d'escoles han participat 63 centres escolars, i el premi es van endur el grup de l'escola La
Salle de Girona per "Química". El Premi Adobe per votació popular va ser per a "Invasió" del grup de 2n ESO B de les Teresianes de Gràcia (Barcelona). El premi especial del Jurat, va ser per "Marxa enrere i l'entrepà" del grup de 3r d'ESO de l'IES La Bisbal.
[+info a moncomunicacio]