dimecres, 24 de juny del 2009

Salvem el Tibet, un llibre -comic per sensibilitzar


El llibre “Salvem el Tibet" ho presenten per commemorar el 50 aniversari de la resistència tibetana i com a denúncia de la situació en la que viu el poble tibetà. “SALVEM EL TIBET. 50 anys de resistència” és un atractiu llibre -cómoc molt explicatu de l'historia del Tibet.
La presentació es realitzarà el proper dia 25 de Juny a les 20h a la Fundació Casa del Tibet de Barcelona (C/ Rosselló, 181) amb la presència dels autors del llibre i del venerable Thubten Wangchen, monjo Lama tibetà, representant del Dalai Lama i de la comunitat tibetana a Catalunya i director de la Casa del Tibet a
Barcelona.
Posteriorment el dijous 2 de juliol es presentara a la Libreria Altair. A càrrec de Jordi Rodri, coautor de l’obra i del periodista Toni Arbonès. A les 19:30 h.
El 10 de març de 1959, va sorgir espontàniament una gegantesca manifestació pacífica pels carrers de Lhasa, demanant la independència del Tibet i el final de la repressió xinesa. Aquesta concentració va ser brutalment aplacada pels xinesos. El XIV Dalai Lama va aconseguir fugir de les tropes xineses i va travessar la frontera amb Índia fins arribar a Dharamsala, on van fixar el nou govern a l'exili. Des de llavors la repressió xinesa va anar en augment: abusos, repressió, tortures... L’Administració Central Tibetana manifesta que aproximadament 1.2 milions de tibetans han mort de fam, inanició, violència, o d’altres causes indirectes des del 1950, fet que el Partit Comunista xinès nega. Salvem el Tibet és la nova publicació de la col·lecció de còmics que edita l'associació Trenkalòs amb l'objectiu d'ajudar a comprendre i denunciar diversos conflictes internacionals d'actualitat.
Julia López (moncomunicacio.com)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una colla de mentiders els monjos aquest i tots els seus amics.

El Partit Comunista Xinés es una merda pero aquest ho son mès, per que no parlan de la gent torturada abans de 1951?, Ah, qué aixo no interessa.