dijous, 3 de setembre del 2009

Prostitució al carrer, molt més que imatges desagradables


L’exercici de la prostitució al carrer segueix sent una patata calenta que es passen uns als altres. Al final sempre es culpabilitza a les dones que la practiquen, i s' excusa als homes -cada vegada més joves- que paguen pels serveis... S’entén que els veïns i comerciants del Mercat de la Boqueria i dels voltants ja no puguin aguantar més la situació i prenguin mesures, però es clar, aquestes mesures només poden ser dissuasòries i puntuals... i no serveix de res que es portin a les dones a comissaria o que les expulsen del país.


D’acord amb l’article publicat avui a El Pais per Gemma Lienas (...) seria necessari desprestigiar la compra de serveis sexuals, ajudar a les dones a trobar altres sortides i perseguir les màfies que controlen la prostitució. Un tema sobre el que cal reflexionar i debatir, i no tancar els ulls, i mirar cap altra banda. [consultar reportatge El Pais]


La publicació de fotos explicites de pràctiques sexuals als voltants de la plaça de la Boqueria en Barcelona han produït un rebombori mediàtic i una ràpida acció policial i política per adaptar-se a les circumstàncies , i per excusar-se sobre un problema que els supera. Però las fotos sobre "prostitució als carrers de Barcelona" també han provocat un “terratrèmol” a la redacció d ‘El País’, mitjà que va publicar el reportatge el dimarts 1 de setembre. Sembla que alguns redactors-res i redactores no hi estan d’acord amb “l’amarillisme” del reportatge i han criticat al seu director per la publicació d’unes fotos que només pretenem fomentar el “voyeurisme”
[Consultar article]


La legalitzacio seria la solució del problema?


D’altra banda, i altres mitjans com El Periodico de Catalunya ha aprofitat la noticia per posar sobre la taula la “Legalització de la prostitució” i a ressaltat la demanda en aquest sentit de diverses associacions de veïns de Barcelona i grups de “treballadores sexuals” del Raval s’han mostrat favorables que es legalitzi la prostitució per acabar amb la seva pràctica als carrers de la ciutat. Es clar que tothom hi està d’acord en que l’ordenança de Civisme que va entrar en vigor fa ara tres anys , ha fracassat estrepitosament, i ha ha provocat un augment en la inseguretat i en les males condicions en què les dones exerceixen la prostitució al carrer: molt col·lectius han denunciat la "pressió i assetjament" a què es veuen sotmeses les dones "no ha solucionat ni solucionarà el problema".


Julia L. Tremols

©onsultar debat sobre el tema a Mon Comunicació

Foto El Pais

1 comentari:

KOSKA&FREIXA ha dit...

también en nuestro blog y en el de muchas otras compañeras y de hombres por la igualdad van apareciendo post sobre este tema y, por supuesto como siempre, la gente bien pensante y la que practica el buenismo abogan por la legalización y por sacarlas de la calle como si el problema fueran ellas y no los puteros.
habrá ke seguir dándo caña y plantearse hacer alguna cosa.
Besossmil!!!