dilluns, 17 de novembre del 2008

Improvisació musical per no oblidar.


El migdia del diumenge 16 de novembre, va ser màgic i inovidable. Amb un concert música única i irrepetible a l'aire lliure. Era la primera actuació pública de la BIB (Banda d'Improvisadors de Barcelona), que aviat seràn famosos i coneguts. Segur. De moment el segon concert és aquest dilluns 17 de novembre a les 8 a l'Apolo de Barcelona, i després vindràn altres concerts Esperem! Hem d'estar alertes.


Una amiga em va convidar al Convent de Sant Agustí, perque hi havia un concert del BIB, un grup Big Band d'improvisació de jazz i música contemporània, en el que actuava el seu fill, Javier G. escudero (component del grup TWELVE), i la seva companya, Olga, també música (Veure fotos).

I vam gaudir d'un concert increible, de un grup de 12 músics molt ben compenetrats, i un director genial, que van demostrar que del silenci es pot anar fins a l'infinit. Al Convent de Sant Agustí, tothom assegut al pati, al sol o l'ombra, gaudien d'un concert únic, sense distreure's per res. El soroll ambient, alguns nens que cridaven al fons, el vol d'alguns ocells, o una màquina llunyana que es parava de cop, formaven part de la simfonia de la contemporaneitat que es deplegava pel antic recint de pedra antiga.

Els músics estaven superconcentrats, atents al llenguatge de mans, ulls i gestos diversos amb que el director els orientava. Com ens va explicar més tard el director, Pablo Rega, un músic gallec de gran experiència en la direcció, per fer aquest tipus d'improvisació, "que mai saps com sortirà" ell aplica el mètode de signes musicals de l'escola de Buch Morris. Entre els musics estaven Olga Àbalos (saxo alt), Tom Chant (saxos, tenor i soprano i clarinet baix), Xavi Tort (trompeta), Javier Garcia Escudero (baix). Quicu Samsó (bateria), Eduard Ataba (contrabaix i baix elèctric), Ignacio Lois (guitarra eléctirca), Marc Egea (viola de roda, duduk i Tárogáto) i Juan Crek, veu i recitació. [Veure més sobre el Festival de Música Independent a Indigestio]

Deixem que ens expliqui sobre ells mateixos la seva publicitat:" La improvisació parteix del silenci. A partir d'aqui els músics es van posant en marxa assumint un o diversos rols en funció del que s'escolta, o del que està a punt de passar, (...) i segueix a Món Comunicació/música
[[Fotos i vídeo: Carles Puchades ]]